lördag 30 november 2013

STÄNG MINKFARMEN I KODE!

Idag/kväll har jag varit med mina gamla goa grannar (från Göteborg) Kerstin och  Malin, vi har varit Kode som ligger några mil utanför Göteborg på fackeltåg för minkarna, för att belysa minkarnas lidande och gick för att sprida lite ljus i en annars så mörk verklighet (I slutet av året gasas minkarna ihjäl för att sedan flås och bli päls). Fackeltåget arrangerades av Djurrättsalliansen och kampanjen Stäng minkfarmen i Kode som tillsammans driver en kampanj mot farmen. 

Det var en stilla demonstration med tyst minut och lugna tal. Det var trevligt att träffa Kerstin och Malin, för det var nämligen ett tag sedan vi såg, jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång!:)


Kaffepaus efter bussresan till Kode:)
Kerstin och jag! <3<3
Kraft & Kärlek!

Kraam



fredag 29 november 2013

Yoga-pass hemma och lite julpyssel

Idag blev det ingen löpträning för mig det blev ett yoga-pass istället, ett träningspass hemma framför tv.n, jag har haft en tränings-dvd från tidningen Topp Hälsa hemma hur länge som helst men jag hade förlagt den, så det var först när jag röjde bland böcker och filmer som jag hittade den..:) Jag tyckte denna tränings-dvd var jättebra, den passade iaf mig idag: styrka, smidighet och avslappning.
Ikväll plockade jag fram min gamla adventsljusstake, som jag köpte för några år sedan på Balders Hage, jag satte i stearinljus och fäste på siffror på ljusen, siffrorna är oxå från Balders Hage:)

Nu ska jag ringa Bettis som jag lovat, sedan ska jag och min dotter ha en mysig filmkväll, hon får chips och läsk, jag tar mig nog ett glas röd vin! :-D

Ha en fin kväll!

Puss & kraam

torsdag 28 november 2013

Dagens outfit går i blått...

Idag har varit en händelserik dag men ändå inte.. Jag fikade med ny väninna på förmiddagen och umgicks med en annan vän på eftermiddagen:)

Toppen är från Soya Concept och jeansen med dragkedja nere vid vristen (som inte syns..) är från Ellos.
Nagellacket är från H&M (från förra året). Färgen heter passande blue!:)

Ha en trevlig kväll:)

Kraft & Kärlek!

Puss å kraam

onsdag 27 november 2013

Det är något är fel på mig..

I morse drack jag kaffe länge medan jag såg på tv-programmet Malou efter tio som vanligt tog upp intressanta ämnen. Där efter hoppade jag i löparkläderna och begav mig ut i skogen och löptränade. Det känns inte som inhalatorn hjälper..:(  Fast jag löptränar regelbundet så  flåsar och flåsar jag som bara den, jag känner att kroppen orkar mer än mina lungor.. jag tänker att det kan ju inte vara fel på luftrören då.. men något måste ju vara fel...:-/ I vilket fall som helst tycker jag ändå att det är underbart att komma ut i naturen å springa och ta ut mig till max!:)

I eftermiddags tog jag en promenad ner till centrum, jag tänkte gå till biblioteket men det var stängt, de stängde redan klockan 15.00, det är så när man bor på en liten ort..;) Jag gick iaf till Ica och handlade mat innan jag promenerade hem igen.

Ikväll kommer det inte mycket sevärt på tv men det gör inget för jag är helt inne i tv-serien Sons of Anarchy..:):)

Ha en mysig kväll!

Kraft & kärlek:)

Kraam

tisdag 26 november 2013

Intervallträning, Tradera, jobbsökeri, kyrkoruin och en städad hall

Igår började jag dagen med två muggar kaffe innan  jag begav mig ut i skogen för att träna, jag försökte mig på intervallträning eller vad jag tror att intervall träning är haha:) I vilket fall som helst så joggade jag och sedan ökade tempot betydligt, så  där höll jag på några gånger...:) Trött blev jag iaf...;-)

Igår la jag upp saker till försäljning på tradera, saker som jag ändå inte behöver. Jag behöver få in pengar, det är ingen dans på rosor att leva på a-kassa.. Jag hoppas att folk nappar på min annonser, gud vilken tid det tog att lägga upp alla annonserna, först fotografera sedan skriva en lockande produktbeskrivning etc..

Idag har jag suttit en hel del framför datorn och sökt arbete, det finns inte så många arbeten för mig att söka, men jag hittade ändå tre stycken som jag sökte.

Efter det tog jag en lång promenad i det kalla men vackra novembervädret! Jag gick bland annat ner till en kyrkoruin som ligger en bit från motorvägen i Floda. Skallsjö kyrka uppfördes på 1200-talet på då en central plats på orten. År 1863 övergav denna medeltidskyrkan, då en ny mer central belägen kyrka hade uppförts. Därefter för föll den äldre snabbt.

Jag har alltid tyckt det är spännande med  historia, speciellt svensk historia, det är så fascinerade att det har funnits människor här flera hundra år tidigare än oss, att de levt och verkat under tuffare villkor..

Detta är altaret, kolla in korset, det ser ut som det två kors men det är bara ett kors, det lilla korset är en skugga av det stora.
Några gamla gravar från 1600-talet.
När jag kom hem fick jag ett ryck.. och städade och rensade upp i hallen.. De behövdes.. haha:) Skönt att det är gjort nu..:)
Så här käck ser jag ut i mina leopardfärgade öronmuffar, jag hittade ingen mössa att ta på mig, jag har skickat efter en mössa från H&M men den har ännu inte kommit.. *brr*

Ha en fin kväll!

Kraft & kärlek

Puss och kram


måndag 25 november 2013

Loppisfynd och trevligt besök

Hej på er! :) Hoppas att ni har haft en fin helg och en bra start på denna nya veckan:) Min helg har varit jättebra, i lördags var jag och LillaB på loppis, en loppmarknad  i närheten där vi bor.
De hade en massa julsaker.. jag ÄLSKAR julen och julmys m.m MEN jag tycker att det är lite för tidigt med julsaker innan den 1.a advent.. för jag vill längta men alla är vi olika, vad tycker ni?
LillaB hittade en bok som hon köpte och jag hittade en sååå fin diktbok av Nils Ferlin, som jag köpte.
När vi kom hem lagade jag sjömansbiff! :D Det var gott och det var länge sedan jag lagade det:)

På söndagen kom Bettis hit, vi åt middag hemma hos oss; pasta och en sås gjord kräftor och crèmefraiche, till efterrätt åt vi fikon i konjak med vaniljglass till, mums! :D
Bettis hade med en present till LillaB som Hon blev jätteglad över:) Vi hade det jättetrevligt och tiden rann iväg som den ofta gör när man har det roligt:)

På kvällen började jag titta på Sons of Anarchy säsong 2.. den är så spännande, den är beroendeframkallande.. haha:)
Ha en trevlig kväll!

Kraft & Kärlek:)

Kraam

lördag 23 november 2013

Jogging, coolt nagellack, grekiskt middag å myyyys...:)

Igår började jag dagen med en joggingrunda. Jag har inget exakt mål med min löpträning, kanske att springa så långt som möjligt på cirka 30 min och igår sprang jag nästan 4 kilometer, det är nog inte bra men bra för att vara mig iaf...;-) :)

I kylskåpet förvarar jag mina nagellack och det har blivit rätt många..haha :) :) Detta nagellacket fick jag på en VIP-shopping på TOP SHOP förra året, jag tror jag har använt det en gång, igår kände jag att det var dags att lacka naglarna med detta coola nagellack igen, färgen heter treasure:)
Vi åt en sen middag här igår, en grekinspirerad middag blev det!:D Grillspett med kycklingfilé, röd paprika, röd lök, och cocktailtomater. Och hemmagjorda klyftpotatisar och tsatsiki, det blev gott. Det gick smidigt att tillaga det, dvs att ha inne både grillspetten och klyftpotatisen i ugnen samtidigt:)

På kvällen såg vi på Idols fredagsfinal, min favorit är/var Jens Hult han är en grymt bra artist tycker jag, Elin är också jättebra, men det är liksom två olika sorters artister.. jag är "lagd" åt det mer lite rockigare hållet..;) :) Jens åkte ut vilket är synd, för vi hade gärna sett mer av honom nästa fredag, vi får se om vi tittar på Idol då.. Följer ni Idol?
Ha en fortsatt trevlig helg! Kraft & kärlek!

Kraam

torsdag 21 november 2013

AF, Dagens outfit och en ny bok

Godkväll i stugorna! Idag har jag varit på Arbetsförmedlingen I Lerum, på ett obligatorisk besök som de kallar öppet hus. Jag fick träffa mig handläggare i cirka en kvart och jag visade jobben jag sökt och min handläggare tipsade mig om ett jobb. Sedan gick jag lite i affärer innan jag tog bussen hem, jag köpte med mig stearinljus från NILLES.
Idag hade jag glasögon, det har jag inte så ofta ute nu för tiden, utan mest framför tvn på kvällen, när jag har plockat ut mina linser. Glasögon är från Versace, tröjan från H&M, den köpte jag förra hösten tror jag, den är rätt snygg, man ser inte att det är guld-metallic-ränder och baktill är det en dragkedja. Jeansen köpte jag på H&M i början av augusti (!) och jag såg jag dem i ett modereportage i det senaste numret av tidningen Amelia:) Mina gråa wedgesneakers är från La Redoute.
Denna boken lånade jag på bibban förra vecka och jag har redan hunnit läsa halva. Boken är skriven av skådespelaren Johan Hedenberg och det är en självbiografi, den är bra!:)
Godnatt och sov Gott!

Puss & Kraam

onsdag 20 november 2013

Löpträning, julbelysning och ett hårvårdpaket

Både igår och idag har jag löptränat, det går fortfarande långsamt framåt men jag älskar att träna det gör mig sååå gott, jag vet inte inte vad jag skulle ta vägen om jag inte fick träna!
Jag försöker löpträna varannan dag eller två dagar i rad och därefter en vilodag, sedan gör jag armhävningar.. och jag borde även göra situps... jag får börja med dem igen! Och såklart 100 squats om dagen, jag har dock tappat räkningen hur länge jag har hållit på med dem tror det var sedan i mitten av september och sedan blev det ett upphåll på en vecka då när jag var vrålförkyld!
Ikväll tog jag en promenad ner centrum, där handlade jag lite mat, tankade på mitt busskort och hämtade ut ett paket. Det var kallt ut kanske någon minus grad, det hade dekorerats så fint med lampor och årets julgran stod färdig på sin vanliga plats; utanför Apoteket :)
 Detta låg i mitt paket från Bangershead: Moroccanoil Hydrating Styling Cream och en liten Moroccanoil Treatment, Jag passade på när Bangershead hade 20% rabatt på alla hårvårdprodukter, produkterna är ju lite dyra MEN de är så bra och dryga! :) Har ni provat Moroccanoils produkter?
 Ha en trevlig kväll!

Kraft & Kärlek!

Puss 



tisdag 19 november 2013

Godnatt...Zzzz

Jag har hållit på med lite webbdesign nu ikväll, jag är långt ifrån nöjd, jag skrev dessutom ett inlägg som försvann! Jag vet inte om det är jag som är trött eller det är något tekniskt krångel... Nu orkar jag inte bry mig längre för ögonen går i kors!



Godnatt & Sov gott!

Kraft och käärlek!

Kraam


måndag 18 november 2013

SKÖNA SÖNDAG

God kväll i stugorna! Igår hade jag en riktigt riktigt hääärlig dag...:) Vädret var allt annat än grått, så jag begav mig på en långpromenad runt sjön, det är en runda på cirka en mil. Och självklart kunde jag inte låta bli att fotografera..;) Hehe:) Jag älskar att promenera i skog och mark och gärna själv, det är så jag samlar kraft och energi!:)

 Vacker solnedgång, vid Sävelången.
 Gårdagens fantastiskt goda middag, som jag lagade till mig och LillaB när jag kom hem:)
Puss, puss!

söndag 17 november 2013

Jogging och tv-mys..

Igår var det en lugn och grå dag, novembergrå. Jag började dagen med en kopp kaffe innan jag begav mig ut och joggade, jag tyckte det gick mycket bättre, kanske för jag hade använt mig av inhalatorn den som vidgar luftrören..:) Efter joggingen gjorde jag 100 squats, min rumpa har blivit hårdare nu..;) Och ryggen känns mycket starkare! :)
LillaB var hos en kompis hela dagen igår, så det var ovanligt tyst hör hemma. Jag passade på att läsa klart min bok: George Scotts självbiografi: Obesegrad, den var hel okej.

Kvällen spenderade jag i soffan framför tv-apparaten, jag såg bland annat Downtown Abbey, den serien är ju såå bra!!!
Ha en fin kväll!

Puss & Kraam



lördag 16 november 2013

Nu j-klar, exotiskt resturangbesök och pef-mätning

Hejsan på er!:) Inläggen har ju inte duggat tätt här.. Det har inträffat så mycket negativt i mitt liv och jag vill skriva positiva saker i min blogg! Nu ska jag försöka att rycka upp mig och fokusera på det som är positivt i mitt liv!!!

Igår var jag i stan, i Göteborg och blev bjuden på lunch av min goa Bettis! Hon tog med mig till en ny restaurang som heter  Moon Thai och den hade minst sagt en exotisk inredning, det kändes som man satt och åt i djungeln! :) Det var trevligt att träffa Bettis, hon lyste upp min dag! <3


Detta är en bar på restaurangen! Festlig va?!


 Toaletten var oxå exotisk med fågelkvitter och allt..:) Har ni vägarna förbi Göteborg så besök denna coola restaurang, maten var dessutom jättegod:)


Innan jag tog pendeltåget hem gick jag till Apoteket och hämtade ut en inhalator och en Pef-apparat, apparaten ska jag mäta min andning med, jag var hos läkaren i början av veckan, detta på grund av att jag har problem med min andning och fast att jag tränar och har tränat (konditionsträning bl.a) regelbundet sedan över ett år tillbaka så bli inte mitt flås mycket bättre.. Jag låter som en 95-årig tant med dålig kondition när jag går upp för en liten backe... Det känns bra att jag har tagit tag i detta nu...:)

Nu ska jag ta på mig mina träningskläder och sedan ska ut  och jogga! Ha en fin dag allesammans!

Kraft & Kärlek!

Kraam


måndag 11 november 2013

Spindelfesten

I lördags var jag och min väninna i Göteborg, vi var på en stor fest som kallas för spindelfesten. Många brukar fråga vad spindelfesten är och det är nästan lite svårt att förklara... från början var det en handbollsklubbsfest men nu är alla välkomna, det mingel, fin middag, underhållning, festen är jättekul och den är varje år. 

Vi bodde på hotellet mittemot, vilket var perfekt! :) Vi checkade in vid tre och sedan begav vi oss till spa-avdelningen, på taket, där satt vi i badtunnan på taket och drack öl! Även om det var grått och ruggigt, så var det så mysigt att sitta i bubbelpool under en bar himmel i november! :)


Sedan gick vi ner till vårt hotellrum och gjorde oss i ordning för festen.


Lite bubbel och mingel innan festen..:)


Det var en trevlig feststämning.


NO TJAFS stod för kvällens musikunderhållning :)


Kvällens hemliga gäst: Mickey Dee, (Motörheads trummis) spelade trummor för oss! :)

:)


Min fina väninna Vic!

Ha en fin dag allesammans!

Kraft & Kärlek!

Kraam