fredag 31 januari 2014

Motion, skumbad och piroger!

Idag har jag haft en riktigt mysig fredag. 
Jag har promenerat, jag tog en långpromenad runt sjön.
När jag kom hem drack jag varm choklad.. 
Och tog ett härligt varmt skumbad:)
Och som sen middag gjorde jag piroger, LillaB har önskat sig det ett tag och jag hade hittat ett recept i tidningen ALLAS som lät gott: Tacokryddade färspiroger, så det fick det bli! :D 

Ha en trevlig afton!

Kraft och kärlek! ❤️

Kram kram

torsdag 30 januari 2014

Gymmat, ny spännande bok, god middag å läckra naglar!

Idag har jag varit och tränat, jag tränade styrketräning, hela kroppen, 50 minuter. Jag kände att jag inte hade samma energi som jag hade i tisdags när jag gymmade, efter styrketräningspasset i tisdags stod jag på crosstrainern i 1 timma.. 
När jag skulle åka hem så missade jag bussen för att jag höll på att ta lite fotografier.. Så det kan bli! Haha:)
Jag tog bland annat kort på denna gamla granna stenbron. Bussarna går ju tyvärr INTE så ofta i Lerum, nästa buss skulle komma om en timma först, så jag till biblioteket.
Jag lånade blandat annat denna boken, jag har börjat läsa på den och den är riktigt spännande! 
Till middag gjorde jag egna cevapcicis! :-D jag använde mig dock av en kryddblandning från Santa Maria (som heter just cevapcici) till detta serverade jag råris, ajvar relish och en sallad!
Naglarna jag gjorde härom dagen de blev ganska läckra tycker jag! Det var det även många på Instagram som tyckte, kul tycker jag:) Misssunheart heter jag på Instagram följ mig gärna där! :)

Ha en mysig kväll!

Ljus och kraft ❤️

Puss


onsdag 29 januari 2014

ONSDAG

I förmiddags skulle jag och min goa granne Anette gå till loppisen här i Floda, när vi väl kom dit så var loppisen stängd och den skulle öppna först klockan ett.. så det var bara för oss att knalla hemåt! Det blåste ute och kändes betydligt kallare än de få minusgraderna som termometern sedan visade. Så vi gick hem till mig och drack kaffe och tinade upp istället :)

LillaB kom hem tidigare från skolan idag, hon hade ont i halsen min lilla stackare! Och vi hade inga alvedon hemma, så jag tog en promenad ner till Apoteket och köpte värktabletter och halstabletter, så passade jag på att lämna tillbaks en bok på biblioteket. 

Ha en mysig kväll! 

Ljus och kärlek! ❤️

Kraam

tisdag 28 januari 2014

Styrketräning på Actic

Idag har jag varit på gymmet i Lerum, Actic. Jag har inte tränat styrketräning sedan i slutet på september och jag var rejält taggad! :) Jag kommer träna på Actic 2 gånger per vecka, i 6 veckor, jag är jättetacksam att min läkare gav mig en remiss dit så jag får träna gratis. Att träna och röra på sig är oerhört viktigt för hälsan, jag har löptränat endel på sistone men efter ryggskottet förrförra veckan har det bara blivit långa promenader, så nu passar det extra bra att börja styrketräna och stärka upp ryggen så den pallar med joggingturer framöver! :)


Ha en trevlig kväll! ❤️

Kraft och ljus!

Kraam

lördag 25 januari 2014

Shopping, en trevlig dejt och fredagsmys

Igår var jag inne i Göteborg! :) Det var jättelängsedan som jag var inne i köpcentrumet Nordstan, 5:an Huset. De hade byggt om endel på vissa platser och någon affär hade flyttat ut och någon annan in. Jag var såå sugen på att shoppa loss men tyvärr så tillåter inte min ekonmi det just nu, min låga sjukpenning är rena hånet! :( Nu skulle jag definitivt behövt att unna mig det där lilla extra.. Men det kommer inte alltid vara så här får jag trösta mig med, det blir bättre i framtiden!:) Jag köpte lite saker iaf, schampo och balsam, 2 par nya trosor till LillaB och en cool mössa till mig på rean och tabletter (rosa) på Lagerhouse för endast 10:- styck!!! :) :)
I vilket fall som helst gick jag och njöt av besöka mina favoritbutiker; Åhléns, HM, Gina Tricot och Lagerhouse:) Efter att jag sprungit i affärer och velat ha en massa snygga kläder och saker, så begav jag mig till First Hotell vid Centralen där träffade söta väninnan Jennica över en öl i hotellbaren, det var mycket trevligt! :)
Jennica! ❤️

Senare på kvällen tittade jag och LillaB på film: Monica Z. Till filmen åt vi chips och drack vi läsk, värsta fredagsmyset! ;-) Vi tyckte bägge att filmen var sevärd och bra.

Ha en mysig helg alla goa vänner och läsare! ❤️

Kraam

fredag 24 januari 2014

Sjukgymnastik

Igår var jag hos sjukgymnasten i Lerum. Jag har igenom min läkare fått en remiss till något som heter aktiv träning, något man kan få när man är sjukskriven. Detta innebär för mig att jag från och med nästa vecka kommer att få träna styrketräning 2 gånger i veckan på ett gym i Lerum. Så tisdag börjar jag styrketräna igen! :)


Ha en fin fredag allesammans! ❤️

Puss och kram

torsdag 23 januari 2014

Värmeluftspump och sjukhusbesök

Igår morse efter att LillaB gått till skolan så kom el-gubbarna eller vad de nu kallas haha:) De installerade en värmeluftspump hemma hos oss, värmeluftspumpen sitter nu ovanför ytterdörren, den är inte vacker.. men jätteeffektiv! :) 

På eftermiddagen tog jag pendeltåget till Alingås för att sedan ta bussen vidare till Alingsås lasarett. Jag hade en remiss till hjärt- och lungröntgen där.  Sjukhusbesöket gick jättesnabbt men resultatet får jag reda på först nästa vecka.
Värmeluftspumpen..:)
Lasarettet i Alingås. 
Det är kallt ute, så inte utan min mössa..;)
På kvällen igår så tittade jag på tv: Mia på Grötö som hade säsongspremiär, jag tycker det är ett jättemysigt tv-program och så tycker jag att Mia Skäringer är såå rolig när hon är/gör Tabita, då skrattar jag högt!:)

Ha en trevlig kväll! 

Kraft och ljus! ❤️

Kraam

onsdag 22 januari 2014

Ryggskott

Hejsan! Det var ett tag sedan jag gjorde ett blogginlägg, jag har varit trött och det har bland annat berott på att jag har ryggskott, jag har därför inte kunnat träna kunnat träna som vanligt! :( Men jag har rört på mig och tagit långa promenader, förra veckan gick många promenader. 
Denna rundan gick jag tre gånger förra veckan. 
Floda-Nääs Sjöpromenad.
Jag har undvikit att sitta. Gå, stå eller ligga känns bra.

Ha en fin kväll! ❤️

Puss och kraam


lördag 18 januari 2014

Lungfunktionsmätning, långpromenad, ingen dator och fredagsmys

I förrgår var jag på Astma och Kol- mottagningen för att göra en spirometriundersökning (lungfunktionsmätning) detta är en del av astmautredingen de gör på mig, nästa vecka ska jag till lungröntgen och därefter får jag reda på vad som är fel... Även om jag förstod på astmasjuksköterskan att spirometriundersökningen inte visade något direkt fel så har jag svårt med andningen och det märker folk i min omgivning också.

Igår hade jag ingenting på min agenda därför blev det en härlig långpromenad:) När jag kom hem lagade jag en mysig måltid till mig och min underbara dotter: Ugnsbakad lax med citroncrème fraiche och tagliatelle. En snäll granne har min dator nu, han ska fixa till den så den blir bättre (just nu lånar jag LillaBs dator, hon sover.. haha). Jag har dock märkt hur beroende jag är av min dator.. Igår när det var skit på tv-apparaten blev jag väldigt rastlös haha:)


Mötte ett sött rådjur under min promenad! :)

Middagsmys med LillaB


Det var skit på tv.n igår men vinet var gott! ;-)

Som tur var hittade jag en Dallas-dvd-box med avsnitt som jag inte sett: L Y C K A ! :)

 
Ha en härlig helg alla goa vänner!
 
Puss & kram

torsdag 16 januari 2014

Läkarbesök, husmanskost, coola naglar och lugn motion

Igår morse var jag hos läkaren och blev förlängd sjuskriven i två månader, vilket känns bra. därefter tog jag en promenad hem. Jag lagade kålpudding till middag, det blev gott, det tyckte LillaB också!:)

Vi har inte fått mycket snö men det är bättre inget, det ser lite vackrare ut med snö på taken...:)
Mums!
Den mörk lilafärgen (och flaskan) är från  SEPHORA färgen heter: Electro shot. Den blåa färgen är från H&M cosmetics, färgen heter: Blue.

På kvällen blev det en långpromenad, det blir lugn motion tills min rygg blir bättre.

Ljus & styrka! :)

Kraam

onsdag 15 januari 2014

Ont i ryggen, yoga, skumbad och rena lakan

Godkväll på er! :) Igår blev det ingen löpträning för jag hade/har ont i ryggen, jag började därför dagen med ett yoga-pass för att mjuka upp min rygg.

På eftermiddagen tog jag en långpromenad med min goa granne. På kvällen låg jag och myste i ett hett skumbad och lyssnade på spa-musik, Relax Balads, på Spotify, därefter kröp jag ner i min renbäddade säng och läste en stund innan det var dags att släcka lampan. Jag hade en härlig dag igår om man bortser från ryggsmärtan då!

Jag i min yoga-outfit.

Finns det något mysigare än att krypa ner nybadad i en renbäddad säng?! ;-)

God kväll!

Kraft & Kärlek!:)

Kraam
 

måndag 13 januari 2014

Gardinbyte, frusna katter och god gulaschsoppa

Idag åkte julgardinerna ner, jag skulle egentligen bytt gardiner igår men då gjorde jag en massa annat. Det känns som jag aldrig får tiden att räcka till, detta trots att jag är sjukskriven.

På facebook har jag läst flera vänner statusuppdateringar om att det kommit snö i Göteborg, Malmö och Umeå med mera, jag vill också ha snö! Jag ÄLSKAR snö! :) Idag har det varit kallt, det har varit cirka 7 minusgrader men det har känts betydligt kallare, kanske för att det har varit fukt i luften. Idag värmde jag soppa till middag: gulaschsoppa guuud så gott, gott i kylan!:-D

Jag märker på katterna så fort som det blir minusgrader ute, då vill katterna inte vara ute så mycket, det går bara ute en stund på dagen, sedan ligger de gärna och myser i soffan resten av dagen:)


Mitt kök.
Österrikisk gulaschsoppa, från Felix, med en klick lätt crème fraiche och hackad persilja på!:-D

Rufus & Ozzy

Ozzy, vår äldsta katt, visst är han stilig?! :)

Take Care!

Puss & kraam

söndag 12 januari 2014

Helgen: shopping, mys och jogging.

Igår hade jag en träningsfri dag, jag började dagen med en lååång mysig helgfrukost med finaste LillaB!:) Sedan åkte jag ner till Lerum och till Solkatten, jag besökte; Apoteket, Systemet och i lite andra affärer, jag var bland annat inne på Nilles och handlade hem en massa värmeljus. Till middag lagade jag mozzarellafyllda färsbiffar och potatismos, MUMS! :-D

Idag började jag dagen med en joggingtur, det var dock lite lurigt vägunderlag, lite halt men inte tillräckligt halt för att ta på mina broddar. Jag fick ont i benhinnorna idag, fast det fick jag de två andra gångerna som jag var ute och löptränade (denna veckan), jaja jag hoppas det är övergående!

Just nu sitter jag med färg i håret och funderar på vad jag ska laga till middag, snart är det dags att hoppa in i duschen och skölja ur hårfärgen.



Mozzarella fyllda färsbiffar och hemlagad potismos.

 
Ha en skön söndag!
 
Puss & kraam

 

lördag 11 januari 2014

Datakrångel, jogggintur, storhandling och ett hudvårdspaket

Hejsan! Hoppas det är bra med er:) Här har inte blogginläggen duggat tätt..min dator krånglar och om jag ska blogga så måste jag låna dotterns dator.. + att jag har varit jättetrött! Jag hoppas att vi får lite snö snart, snö=ljus=energi för mig! :)

Igår började jag dagen med en joggingtur i regnet, sedan tog jag en lång skön dusch innan jag åkte med min goa granne till Ica Kvantum i Lerum, där storhandlade jag, på vägen hem stannade vi i Floda där hämtade jag ut ett paket från Yves Rocher.
Ekologisk Vanilj, Body lotion och en dag- och en nattkräm: Anti-age global.
 
Ha en härlig helg!
 
Ljus & kraft:)
 
Kraam

onsdag 8 januari 2014

MIN TISDAG

Godkväll i stugorna! :) Hoppas ni har haft en bra dag. Igår var det en ganska vanlig dag för mig, jag var ute och joggade och sedan städade och därefter lagade jag mat. Ännu en grå dag.. så när H&M- katalogen kom i brevlådan så sken jag upp, det blev en kopp kaffe och lite dagdrömande.. :)

På kvällen bakade jag scones, på både vete- och dinkelmjöl, de blir lite nyttigare så! ;-) Senare på kvällen såg jag en ny tv-serie som jag börjat kolla på den heter: Orphan black och den är JÄTTESPÄNNANDE! :-D

Orphan Black handlar om den gatusmarta Sarah, hon bevittnar en ung kvinnas självmord och får en chock när hon upptäcker att kvinnan är en exakt kopia av henne själv. Innan polisen kommer till platsen tar Sarah kvinnans väska och bestämmer sig för att kolla upp vem hon var.


Godnatt och sov gott!

Kraam

tisdag 7 januari 2014

Måndag

Igår var det måndag fast det kändes som en söndag antagligen för att det var en röd dag. LillaB var hos en kompis hela dagen. Jag powerwalkade i regnet, sedan var jag hemma resten av dagen, tvättade och läste en bok.Vädret var grått och det regnade en hel del, jag tror att det är många som längtar efter ljusare tider nu! :)


Ha en fin tisdag!

Ljus & Kärlek:)

Puss

måndag 6 januari 2014

Dagens outfit 0105, förra veckans aktiviteter och en ny almanacka

Igår vaknade jag sent.. jag har vänt på dygnet, jag verkar inte vara ensam om det, jag la ut frågan under en bild på mitt Instagram, om det bara är jag som vänt på dygnet och det var flera som som svarade att de också gjort det OCH detta rejält! Det känns skönt att jag inte är ensam om detta..;-) Jag heter Misssunheart på Instagram om ni vill följa mig där:)


Uppe och påklädd!;-) Dagens outfit: Lång kofta: H&M, V-ringad topp: H&M. Jeans (med hög midja) Ellos. Sneakers: La Redoute.
Jag promenerade ner till Floda Centrum, detta är vår lilla sjö Sävelången, den ligger bakom biblioteket.
Förra veckans aktiviteter. Appen heter Traings Goal.

En liten almanacka från personligalamnacka.se är snart i min ägo:) Jag har märkt att jag klarar mig inte utan en "pappersalmanacka" fast jag skriver in det mesta i telefonen.. Hur är det för er?

 
Ha en fin måndag!
 
Ljus & Kraft!
 
Kraam