måndag 31 mars 2014

Powerwalk, nya nagellack och Wellness...

God kväll i stugorna! :) Jag hoppas att ni har haft en bra start på denna nya vecka! Jag inledde veckan med en powerwalk runt sjön, vädret var fint och lite blåsigt, man märker tydligare av att det blåser när man är vid sjön, speciellt där det är öppet om man säger så, därför har jag alltid solglasögon på mig bl.a. för att skydda mina linser och ögon (som lätt blir torra) och för att så fort solen tittar fram så kisar jag.
När jag kom hem idag, låg det två trevliga  saker i brevlådan, senaste numret av tidningen Wellness och ett litet paket med 5 stycken nagellack i! :) Jag är med i en ram-panel för tidningen Amelia (är även med för Elle och Chic) jag får efter varje tidningsnummer ett mejl med frågor kring annonser de haft i tidningen och som tack får jag sedan välja en gåva, denna gången valde jag dessa coola nagellack från Lumene.

Ha en mysig måndagskväll! ❤️

Kram kraam

söndag 30 mars 2014

Sommartider, löpträning och ljuvligt väder!

Imorse när jag vaknade studsade jag nästan upp ur sängen, jag trodde nämligen att klockan var tio!!! Haha :) efter en stund kom på att jag glömt ställa om klockan till sommartid, klockan var bara nio och det kändes genast mycket bättre, för då innebar det att jag inte sovit bort hela dagen iaf..;-)

Efter kaffet drog jag mig på träningskläderna och begav mig ut på en joggingtur:) Under min joggingrunda blev jag dock påmind om min dåliga andning.. (Jag gjorde mina andningsövningar senare under dagen) när jag kom hem gjorde jag både armhävningar och situps innan jag hoppade in i duschen.
Vädret har varit lika fantastiskt som igår, sol, sol och strålande sol:) Jag har varit ute större delen av dagen, man får passa på! ;-)
Ha en skön söndagskväll! 

Ljus och kraft ❤️

Kraam

lördag 29 mars 2014

Rosévin och bokfynd i Lerum

God kväll! Hoppas att ni har haft en lika fin och solig lördag som jag har haft! :) Idag har jag varit i Lerum centrum och kikat lite.
Jag hade på mig mina nya sneakers som jag köpte igår, jag är jättenöjd, de är både snygga OCH sköna! :)
Bagges torg, Solkatten (köpcentrum) Lerums centrum.. Kärt barn har många namn..;) 
Jag köpte rosevin på Systembolaget och så köpte jag denna boken för 13 kronor!!  :) Halva på reapriset, på bokrean... Me like! Boken handlar om det svenska (hård)rocksbandet Europe.
Till middag lagade jag en god kyckling och paprikagryta, med ris och sallad till.
Efter maten satt jag i min baden-baden och drack ett glas av mitt favorit rosévin Black Town ett torrt men lätt mousserande rosévin! :-D och läste ur min nya bok... bakom mina solglasögon;) :)
Ha en fortsatt trevlig helg! ❤️

Puss

fredag 28 mars 2014

Sol, pw, vitsippor och hamburgare

Idag har vi i Floda precis som många andra i Sverige, haft en fantastiskt fin och solig vårdag:) Idag har jag bl.a. powerwalkat runt sjön, hämtat ut ett paket med skor, ätit hamburgare med min söta dotter och hittat årets första vitsippor:)
:)
Sävelången:)
Ha en fin helg! :)

Ljus och kärlek ❤️

Kraam

torsdag 27 mars 2014

Fästingar, träning hemma och dagens...

Det har varit en bra dag idag:) Jag har varit hos rehabkoordinatorn, på biblioteket och Apoteket. På Apoteket köpte jag Effipro till katterna, det är ett medel som håller fästingar och loppor borta. Jag hittade årets första fästing på Blackie redan förra helgen, så nu är det läge att behandla Blackie och Ozzy, Rufus har inte haft fästingar och loppor vad jag märkt av.. iaf inte förra sommaren (Rufus flyttade in till oss förra förra hösten). 

Idag har jag tränat hemma, jag tränade framför tv-apparaten: mage och rygg. Dvd-skivan har jag haft hemma ett bra tag men aldrig tränat till just den, nu när jag inte tränar styrketräning på gym och jag nyss har börjat löpträna så tänker jag att det är extra viktigt att träna just rygg och mage, speciellt eftersom jag inte har världens bästa rygg.
Blackie ville gärna vara med och träna haha :)
Dagens middag: Chorizogryta med vitfibers-pastaskruvar.

Ha en mysig kväll!

Ljus och kraft ❤️

Kraam

onsdag 26 mars 2014

Jogging och andas rätt..

Igår anmälde jag mig till Vårruset i Göteborg, loppet är först den 12 maj men det är ju läge att börja träna redan nu:) Så idag begav jag mig ut den första joggingturen på mkt länge.
Ni som har följt mig vet att jag har problem med andningen och har blivit ordentligt utredd för astma, diverse allergier och kol! Men alla mina prover har varit bra och det är klart att det kändes bra att få veta att det inte är något fel på mig MEN mina problem att andas kvarstår! Och det har ju inte känts så bra att löpträna när flåset inte blir bättre..

När jag var på Sahlgrenska sjukhus i Göteborg sist så undersökte en specialist mig och hon poängterade att jag andas fel! Jag andas högt upp från bröstet och inte från magen som man bör göra, läkarens förklaring tyckte jag lät logiskt. Jag har dock aldrig hört talas om att andas fel.. Läkaren sa att hon skulle skriva en remiss till en sjukgymnast som kunde vara mig behjälplig med mitt problem.

I går fick jag ett brev från sjukgymnasten på Sahlgrenska, de har fått min remiss och att det kommer ta upp till 3 månader innan jag får komma!!! Frustrerande.. 

Idag googlade jag på andas rätt och klickade mig vidare till en sida om en app som hette just så, den kostade bara 25:- och den ladda jag ner. Till min stora glädje var appen andas rätt jättebra!!! Den innehöll: fakta, information, tester och övningar. Jag har lärt mig enormt mycket om andning i dag och jag trodde faktiskt inte att det var så viktigt att andas rätt som det faktiskt är! 
Appen är absolut inte någon kvickfix.. det stod att det kan ta upp till flera måndader att lära sig att andas rätt, dvs från magen, så nu måste jag träna andning varje dag. Så när kallelsen från sjukgymnasten kommer kanske jag redan lärt mig andas haha:)

Ha en skön kväll! 

Kraft och kärlek!❤️

Kraam




tisdag 25 mars 2014

Min tisdag

Idag har jag varit och storhandlat, jag var i Lerum med min granne, det var schysst av honom att jag fick åka med:) Många gånger brukar jag beställa mat via mat.se  det är bekvämt och bra, men ibland är det trevligt att handla mat på "plats". 

Jag har även hunnit med lite andra ärenden idag och så har jag kikat efter arbeten hemma framför datorn.
Ha en mysig kväll! 

Ljus och kärlek! ❤️

Kram kram

måndag 24 mars 2014

Våffeldagen..

God kväll i stugorna! :) Hoppas ni har haft en bra start på denna nya veckan:) Lill-Bella sa igår att våffeldagen var idag, för att hon trodde att det var den 25.e idag och jag ifrågasatte inte henne! Haha:) 

Sedan när vi kom på att det bara var den 24.e idag och att våffeldagen var först i morgon.. så var vi så sugna... och jag gräddade våfflor iaf mm så gott det var! :-D 

Här ligger lilla Rufus och sussar så sött!

God natt och sov gott!

Kraam ❤️

söndag 23 mars 2014

Svettig pw, vårkänslor och söndagsmiddag

Idag har vi haft strålande fint vårväder här i lilla Floda. Jag gick en powerwalk runt sjön. Allt blir bara grönare och grönare för var dag som går, idag så jag såg jag en tussilago och några vitsippor som säkert slår ut sina vita blomsterbad inom kort:)

Så här svettig blir jag när har varit ute på en lång powerwalk! 
Vid Nääs.

Jag var tvungen att gå förbi (en omväg) de sööööta fåren på andra sidan Nääs Slott, man vill ju gosa med dem, de är ju såå söta! ❤️ :)
Sävelången, så heter sjön! :)
Dagens söndagsmiddag, den smakade jättegott! :-D 

Ha en skön söndagskväll!

Kraft, ljus och kärlek till er alla! ❤️

Kraam kram

lördag 22 mars 2014

Loppis i Jonsered och Alingsås och film...

Idag hängde jag med min granne på loppis, vi var i JonseredÖsthjälpen och sedan i AlingsåsVinden:) Det var härligt väder och jag tog fram vår/skinnjackan ur garderoben:) Jag köpte en vinkaraff från; Paul Masson en1 liters, jag är grymt nöjd för jag har velat ha en sådan länge, kan både ha rödvin eller blommor i! :)
På kvällen såg jag och min älskade dotter på filmen: Boktjuven och åt massa popcorn, vi hade en riktigt mysig lördagskväll:)

Ha en fortsatt härlig helg! ❤️

Kraam

fredag 21 mars 2014

Powerwalk, pizza och fredagsmys

Idag gick jag en runda runt sjön igen, eller powerwalkade rättare sagt. Just nu har jag mycket omkring mig och då känns det extra skönt att få komma ut i naturen och rensa tankarna.
Det är en mycket vacker promenadväg:) 

Ikväll bakade jag en pizza, med bacon, championer och vitlök! :-D
... Och såg på Let's Dance :)

Myskissen Blackie är lite kvällstrött.. ;) Haha:)

Ha en härlig kväll! ❤️

Puss och kraam

torsdag 20 mars 2014

Powerwalk runt sjön och spenatsoppa

Go kväll! :) Nu har jag varit stilla i några dagar.. och min rygg har blivit bättre, en granne sa att jag kanske är för aktiv, att det kanske var därför jag fick ont i ryggen när jag vaknade, kanske hade han rätt.. Jag är iaf jätteglad att ryggen är bättre, för det är fruktansvärt påfrestande att ha mycket värk. Idag gick jag veckans första powerwalk, jag gick runt sjön och solen tittade fram ibland:)
När jag kom hem tog jag en skön dusch och sedan lagade jag middag.
Jag lagade spenatsoppa med ägghalvor i det var ett tag sedan jag åt det, gud så gott det var, det tyckte LillaB oxå! :-D 

Ha en trevlig torsdagskväll! 

Kärlek och ljus! ❤️

Kraam

onsdag 19 mars 2014

Mer regn och Topphälsa..

God afton! Idag har det fortsatt att regna, precis som igår, non-stop! Varken jag eller katterna har velat gå utanför dörren.. Jag har hållit på med en massa pappersarbete, vilket gjorde mig väldigt trött! 
När LillaB kom hem stod maten på bordet!
Idag lagade jag spagetti och tacoköttfärssås till middag.
Nu har jag nyss tagit en paus.. Ätit en apelsin och läst nya numret av tidningen Topp Hälsa :) Jag älskar denna tidningen, det står så mycket bra i den och så blir jag peppad när jag läser den. 

Ha en trevlig kväll! 

Ljus och kraft ❤️

Kraam kram!

tisdag 18 mars 2014

Regn, mammografi och vårruset

Idag har det nog regnat hela dagen, det har känts så iaf men med rött paraply och röda gummistövlar piggas man upp...;-) Jag har varit på mammografi idag och det var första gången sedan, jag fick min konstiga knöl under bröstet och fick åka in akut sjukhuset och operara bort knölen, det var tack och lov ingen cancer, en inflammerad talgkörtel och extrem otur tror jag att de på sjukhuset sa.. 

Jag hade fått en kallelse till mammografi i Lerum, till en buss!!! Jag tyckte det lät konstigt att undersökningen skulle ske i en buss.. Men det är väl för att jag numera bor på landet antar jag.. Haha:)
När jag kom hem lagade jag fiskpinnar, remouladsås och hemlagat potatismos, Lill-Bella hade önskat det:)

Idag fick en inbjudan till VårRuset i brevlådan, det är dags att jag anmäler mig nu och börjar jogga igen, ryggen känns ju bättre och jag hoppas den förblir bra! :)
Ha en skön kväll!

Kraft och ljus! ❤️

Kraam

måndag 17 mars 2014

Gökboet och kinamat

Godkväll i stugorna! Hoppas ni har haft en bra start på denna nya och orörda vecka:) Jag har inte gjort något särkilt idag, det har varit en mjukstart på veckan.
Jag fick dock hjälpa Lill-Bella med hennes (svåra) svenskaläxa, hon skulle recensera en film och hade fått en massa  konstiga frågor på filmen, filmen var förresten Gökboet, ni vet den från 1975 med Jack Nickolsen! :) I och med att jag inte förstod vissa frågor så tog jag och såg filmen igen! :-D Men jag förstod fortfarande inte hur denne svenskalärare kunde ha just de frågorna till just den filmen..:-/ Man kan ju undra om läraren sett filmen typ.. Eller hon kanske hade samma frågor till flera filmer..
Till middag lagade jag strimlad kyckling med wokade grönsaker till. 

Ha en mysig kväll! ❤️

Ljus och kraft till er!

Kraam

söndag 16 mars 2014

Helgen

Igår var jag i Göteborg och träffade en vän, vi hade det trevligt och drack flera goda drinkar på bland annat Clarion Post Hotel, det blev jättesent och idag är jag lite trött.. Haha :) 
Jag har inte gjort mycket idag, det blev dock en promenad i det fina vårvädret.
Nu ska jag se på Annika Bengtzon Studio sex, på TV4. 

Ha en trevlig kväll! ❤️

Puss och kraam

lördag 15 mars 2014

AF, Partille och fredagsmys

Igår var jag på arbetsförmedlingen i Partille. Jag bor i Lerum kommun men min handläggare på arbetsförmedlingen jobbar på bägge ställena men har sitt baskontor i Partille och jag hade inget emot att åka till Partille. Efter arbetsförmedlingen gick jag till shoppingcentret Allum, där kikade jag lite i affärer, handlade ett balsam och en rollon, sedan åt jag en hamburgare på MAX. 

Jag är uppvuxen i Partille och det är en enorm skillnad hur det ser ut vid Kyrktorget som Partille centrum hette då, nu vet jag inte ens om det heter så längre ..:( Det var ganska deprimerande att se det som var kvar utav Kyrktorget igår, bara en massa tomma affärslokaler! Jag kommer ihåg en grill som vi ungdomar brukade besöka, där delade man på en bricka pommesstrips! Haha det var tider det:) Där fanns även tobaksaffär och en färghandel, färghandeln hade även smink, parfym och annat än målarfärg, jag kom ihåg hur gott det luktade där, minnen!:)
På fredagskvällen åt vi tacos och kollade på Lets Dance. 
Senare på kvällen kollade jag på tv-serien Homeland. 
Ha en härlig helg! ❤️

Kraam kram

torsdag 13 mars 2014

Ryggont, powerwalk och sminkpaket

morse vaknade jag med ont i ryggen! :( jag kunde inte räta ut ryggen, jag kunde alltså inte stå upprätt, så jag tog en Ipren till frukosten men den hjälpte inte så jag tog en lite starkare voltaren-tablett och den hjälpte, därefter blev det en powerwalk runt sjön. 
Vid Nääs, cirka 30 minuter hemifrån.
På hemvägen hämtade jag ut ett paket från Yves Rocher. Jag hade beställt en brun-utan-sol, en handkräm och en flaska ögon-makeups-remower. Parfymen fick jag för att jag beställde på internationella kvinnodagen ett erbjudande de då och bodyscruben fick alla som beställde en bus-produkt, mascaran var en premie! Alltid trevligt med lite gratis produkter:-D 

Ha en mysig kväll!

Kraft och ljus! ❤️

Kraam