onsdag 26 mars 2014

Jogging och andas rätt..

Igår anmälde jag mig till Vårruset i Göteborg, loppet är först den 12 maj men det är ju läge att börja träna redan nu:) Så idag begav jag mig ut den första joggingturen på mkt länge.
Ni som har följt mig vet att jag har problem med andningen och har blivit ordentligt utredd för astma, diverse allergier och kol! Men alla mina prover har varit bra och det är klart att det kändes bra att få veta att det inte är något fel på mig MEN mina problem att andas kvarstår! Och det har ju inte känts så bra att löpträna när flåset inte blir bättre..

När jag var på Sahlgrenska sjukhus i Göteborg sist så undersökte en specialist mig och hon poängterade att jag andas fel! Jag andas högt upp från bröstet och inte från magen som man bör göra, läkarens förklaring tyckte jag lät logiskt. Jag har dock aldrig hört talas om att andas fel.. Läkaren sa att hon skulle skriva en remiss till en sjukgymnast som kunde vara mig behjälplig med mitt problem.

I går fick jag ett brev från sjukgymnasten på Sahlgrenska, de har fått min remiss och att det kommer ta upp till 3 månader innan jag får komma!!! Frustrerande.. 

Idag googlade jag på andas rätt och klickade mig vidare till en sida om en app som hette just så, den kostade bara 25:- och den ladda jag ner. Till min stora glädje var appen andas rätt jättebra!!! Den innehöll: fakta, information, tester och övningar. Jag har lärt mig enormt mycket om andning i dag och jag trodde faktiskt inte att det var så viktigt att andas rätt som det faktiskt är! 
Appen är absolut inte någon kvickfix.. det stod att det kan ta upp till flera måndader att lära sig att andas rätt, dvs från magen, så nu måste jag träna andning varje dag. Så när kallelsen från sjukgymnasten kommer kanske jag redan lärt mig andas haha:)

Ha en skön kväll! 

Kraft och kärlek!❤️

Kraam
2 kommentarer:

 1. Tror faktiskt att jag också andas fel. Kanske borde testa appen?! Ska ju eventuellt springa vårruset också den 12 maj. Är dock jättedålig på just att springa. Men ska försöka testa lite. Eventuellt ger jag mig ut redan imorn. ;)

  Tack igen för boken!! <3
  kram

  (lilla-pys.bloggplatsen.se)

  SvaraRadera
 2. SV: Såg att jag skrivit fel på ditt namn. Så pinsamt! Var nog lite trött när jag skrev. Haha! Ändrat nu!

  Tack igen! :) Hoppas du har en fin dag! kram

  SvaraRadera